Σελίδες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ "Τ Ι Ρ Ι"

Η μέθοδος ΤΙΡΙ.
H γαλλική μέθοδος TIPI (Technique d'identification des peurs inconscientes) δηλαδή στα ελληνικά Τεχνική αναγνώρισης των ασυνείδητων φόβων είναι μια προσέγγιση η οποία είναι πρακτική, απλή, γρήγορη και με μόνιμα αποτελέσματα  και η οποία ξεριζώνει τους φόβους που προκαλούν πολλές επίμονες διαταραχές όπως : το άγχος, την ευερεθιστότητα, τις φοβίες και την νευρική κατάρρευση.

Πως λειτουργεί αυτή η τεχνική?
Η μέθοδος είναι πολύ απλή: πρόκειται να επιτραπεί στο άτομο να ξαναζήσει με τις αισθήσεις του αυτό που κάποια στιγμή της ζωής του συχνά πολύ παλαιά στο παρελθόν του δημιούργησε τον φόβο. Αυτός ο φόβος που είναι υποσυνείδητος, ξεχασμένος, τον οποίο αποφύγατε, αυτός  εκδηλώνεται και ενεργοποιείται αυτόματα απέναντι σε κάποιες καταστάσεις για να σταματήσει  την ώθηση σας, να σας γεμίσει άγχος, να σας προκαλέσει οργή ή σύγχυση, να σας κάνει να θέλετε να το βάλετε στα πόδια, ή ακόμα να σας κρατάει σε μια καταθλιπτική κατάσταση για μήνες.
Καταλάβετε ότι στην περίπτωση της μέθοδος ΤΙΡΙ προσπαθείτε αισθησιακά  να ξαναζήσετε κάτι και όχι συγκινησιακά, συναισθηματικά ή εγκεφαλικά κάνοντας  ανάλυση των αιτιών, ούτε με την αντικατάσταση αυτών που σας κάνουν να υποφέρετε με πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε δήθεν ευεξία χρησιμοποιώντας έξυπνους χειρισμούς.

Αυτό είναι που κάνει την μέθοδο ΤΙΡΙ διαφορετική από κάθε άλλη προσέγγιση διότι δεν χρειάζεται να καταλάβετε τι είναι αυτό που ξαναζείτε με τις αισθήσεις σας  ούτε να το νιώσετε συναισθηματικά όπως γίνεται συνήθως σε όλες τις άλλες προσεγγίσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιτρέψετε στο σώμα σας να ζήσει αυτό που συμβαίνει μέσα του.

Μια τεχνική με ριζικό αποτέλεσμα.
Μια άλλη διαφορά είναι ότι η μέθοδος ΤΙΡΙ δεν φέρνει μια βελτίωση, αυτή όμως καταργεί εντελώς (με την αποστασιοποίηση που έχετε) τις εκδηλώσεις των υποσυνείδητων φόβων, όχι με το να τις καμουφλάρει και ακόμα λιγότερο με το να ασκεί έλεγχο πάνω τους αλλά με το να ενεργεί απευθείας στην  πηγή των φόβων  μέσα στο σώμα.

Τελικά αυτό που χρειάζεται είναι το σώμα να ζήσει συνειδητά αυτό που από την αρχή προσπαθεί να ζήσει από τότε που ο φόβος παρουσιάστηκε. Με αυτό τον τρόπο απενεργοποιείται ο φόβος και έτσι εξαφανίζονται τα συμπτώματα άγχους, θυμού, αποφυγής ή κατάρρευσης που δημιουργούσε ο φόβος.
Αν του το επιτρέψετε, το σώμα  ξέρει πως να ελευθερώσει τον φόβο παγιδευμένο μέσα στα κύτταρα σας (που ας πούμε "σωματοποιήθηκε" διότι "ότι δεν εκφράζεται καταγράφεται" μέσα στο σώμα) και θα ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή για να φθάσει στην πηγή σαν ένα κουβάρι που ξετυλίγεται.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το πως να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας την μέθοδο ΤΙΡΙ και να βρείτε ισορροπία, επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail: otidenlene@gmail.com  για να λάβετε δωρεάν τον τρόπο χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις